Produktmeny

Meny

Profilmeny

ZMC Balanse - 180 tabl Vegansk.

ZMC Balanse - 180 tabl Vegansk.
Varenr.
119
Pris
kr 415,00
Enhet
Boks

Kvantumsrabatt

Loading...

ZMC Balanse
Sano Helseprodukter

 

Multitilskudd som mange kan ha godt av. Godt balansert med sink, mangan og vitamin C, med synergister og stimulerende urter for å bedre opptaket av primærmineralene i tilskuddet. Produktet er en kostnadseffektiv kombinasjon av våre tidligere produkter Sink Balanse, Mangan Balanse og Vitamin C Balanse.

 

Produktet kan brukes som en del av et vegansk kosthold og tas som anbefalt av lege eller naturterapeut.


Vil du sjekke om dette er et godt valg for deg? Kontakt din HMA-terapeut eller gå til

Innhold

Vitamin C
Man kan si mye om Vitamin C, og noe av det viktigste er at det er en antioksidant som bidrar til et velfungerende immunsystem og beskytter kroppens celler mot skader. Vitaminet bidrar blant annet til økt opptak av jern og bidrar til kroppens produksjon av kollagen. Mange mineraler og vitaminer er involvert i binyrene og dens funksjon, og C-vitamin kan se ut til å være ett av de viktigste for alle binyrehormoner, og er blant annet med på å lage hormonet noradrenalin. Studier viser at vitamin C reduserer antall stresshormoner i blodet.

 

Sitrus Bioflavonoidkompleks
Flavonoider (stor gruppe polyfenoler) lages i planter, og finnes ofte i den ytre delen av frukten eller grønnsaken og gjerne rett under skallet. Sitrus bioflavonoidkompleks lages av sitrusfrukt. Disse stoffene virker blant annet som antioksidanter, og har noe av den samme virkningen som vitamin C og vitamin E for å beskytte cellene våre mot skader. I tillegg kan det se ut til at bioflavonoider øker effekten av vitamin C.

 

Vitamin B1 (tiamin)
Vitamin B1 har mange oppgaver og funksjoner i kroppen. Blant annet trengs vitaminet i omsetningen av karbohydrater, fett og proteiner, og særlig i karbohydratmetabolismen i hjernen. Vitaminet er med i cellenes energiproduksjon og bidrar til at vitamin B3 dannes fra tryptofan. I tillegg fungerer vitaminet som en antioksidant og er viktig for å holde liv i visse tarmbakterier.

 

Vitamin B3 (niacin)
Vitaminet er med på å fremme opptak og utvinne energi fra maten og stimulerer enzym- og magesyreproduksjonen. Det fungerer som en antioksidant og er nødvendig i dannelse av kjønnshormoner som østrogen, progesteron og testosteron. I tillegg er vitamin B3 essensielt for produksjon av hormonene kortisol, insulin og tyroksin.

 

Mangan
Mangan er med å opprettholde et normalt fungerende blodsukker, og er med i prosessen hvor glukose omdannes til energi. Mineralet er sammen med krom og sink, en viktig faktor i dannelsen av tyrosin i skjoldbruskkjertelen. Mangan kan og bidra med å forbedre opptak av magnesium for de som har problemer med å få opp lagrene av det. Mangan trenger man også for å danne bein og annet vev i tillegg virker det styrkende på leddbånd og skjelett. Manganmangel kan gi symptomer som glukoseintoleranse, ubalanser i det indre øret, tretthet, lavt kolesterol og stoffskifteforstyrrelser. For høye doser av mangan kan gi jernmangel, nevrologiske symptomer insomnia, muskelsmerter og psykiske problemer.

 

Sink
Mineralet sink støtter og muliggjør enzymreaksjoner, man kjenner til mer enn 200 enzymer som er avhengig av sink for å kunne utføre sine oppgaver, blant annet gjelder dette nedbrytning og omsetning av proteiner og karbohydrater. Sink er blant annet med på å blokkere opptak av tungmetaller og bidrar i kroppens immunforsvar, særlig i kampen mot virus. Mineralet bidrar til normal synssans, luktesans og smaksans og er viktig for omsetningen av vitamin A. Sink er antagonist til kobber og har en nær relasjon til progesteron og testosteron, mens motsetningen kobber har et lignende forhold til østrogen.

 

Rutin
Rutin er en bioflavonoid. Flavonoider (stor gruppe polyfenoler) lages i planter, og finnes ofte i den ytre delen av frukten eller grønnsaken og gjerne rett under skallet. Rutin har kraftige antioksidant-egenskaper, og ser ut til å kunne beskytte overskudd av C-vitamin fra å oksidere og i stedet øke disposisjonen av vitaminet i binyrene.

 

Quercetin
Quercetin er et bioflavonoid som finnes i forskjellige planter som eple, grønn te, rødvin og løk. Den fungerer som en antioksidant i kroppen og virker generelt styrkende

 

 

Ingredienser
Askorbinsyre, fyllmiddel (dikalsiumfosfat, mikrokrystallinsk cellulose), sitrus bioflavonoidkompleks, sinkbisglysinat, manganglysinat, antiklumpemiddel (veg. fettsyrer, veg. magnesiumsalt av fettsyrer, silisiumdioksid), quercetindihydrat, rutinpulver, nikotinamid, tiaminhydroklorid, overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose, veg. glyserol).


 

 

Næringsinnhold pr tablett

Næringsinnhold

Mengde

Anbefalt døgndose

Vitamin C

200 mg

250*

Sitrus Bioflavonoidkompleks

90 mg

**

Vitamin B1

1 mg

91*

Vitamin B3 (niacin)

5 mg

31*

Mangan

5 mg

250**

Sink

12,5 mg

125*

Rutinpulver

5 mg

**

Quercetin

5 mg

**

*% av referanseverdi
**% av referanseverdi ikke fastsatt

 

Dokumenter

Størrelse: 706,9 KB
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×