Produktmeny

Meny

Profilmeny

Para Balanse - 180 tabl. Vegansk.

Para Balanse - 180 tabl. Vegansk.
Varenr.
108
Pris
kr 435,00
Enhet
Boks

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Para Balanse - 180 tabl. Vegansk.
  • para Balanse_

Para Balanse (Tidligere Para-Pack)
Sano Helseprodukter

Innsiktsfullt og unikt tilskudd med synergistisk oppkvikkende mineraler, vitaminer og stimulerende urter. Dette er laget spesielt for deg som har lav (slow) forbrenning (metabolisme). Hvis du ønsker å øke energiproduksjonen, å bedre regulere blodsukkeret og normalisere hormonproduksjonen, er dette et ideelt tilskudd.

 

Vil du sjekke om dette er et godt valg for deg? Kontakt din HMA-terapeut eller gå til www.haranalyser.com for å finne din HMA-terapeut.

 

Produktet kan brukes som en del av et vegansk kosthold.

 

 

Innhold

 

Vitamin A
Vitamin A er et fettløselig vitamin, og er særlig viktig for et normalt fungerende syn og nattsyn. Vitaminet har en viktig funksjon ved celledeling, immunforsvaret, for hud og slimhinner. I tillegg fremmer vitamin A fordøyelsen og ifølge forskning kan det også se ut til at vitaminet er med i prosessen med å omdanne T4 til T3-hormoner i skjoldkjertelen.

 

Betakaroten
Betakaroten kalles også provitamin A, og omvandles i kroppen til dette vitaminet ved behov. Særlig kjent for å være et pigmentstoff som beskytter og farger huden mørkere (mer orange) ved soleksponering. Betakaroten har mange av de samme egenskapene som vitamin A og er ett av de viktigste antioksidantene vi trenger.

 

Vitamin C
Mange mineraler og vitaminer er involver i binyrene og dens funksjon, men C-vitamin kan se ut til å være ett av de viktigste for alle binyrehormoner, og er blant annet med på å lage hormonet noradrenalin. Studier viser at vitamin C reduserer antall stresshormoner i blodet.
Ved mangel kan man utvikle sykdommen skjørbuk.

 

Sitrus bioflavonoid
Flavonoider (stor gruppe polyfenoler) lages i planter, og finnes ofte i den ytre delen av frukten eller grønnsaken og gjerne rett under skallet. Sitrus bioflavonoidkompleks lages av sitrusfrukt. Disse stoffene virker blant annet som antioksidanter, og har noe av den samme virkningen som vitamin C og vitamin E for å beskytte cellene våre mot skader. I tillegg kan det se ut til at bioflavonoider øker effekten av vitamin C.

 

Vitamin E
Vitamin E er et fettløselig vitamin og en antioksidant, som har betydning også for tarmpermabiliteten. Vitaminet forhindrer blant annet at A-vitamin, fettsyrer og ulike hormoner i hypofysen, binyrer og i kjønnsorganene oksiderer, dvs harskner og dermed føre til celleskader. I tillegg forbedrer Vitamin E celleåndingen og er en synergist til mineralet selen.

 

Vitamin B1 (tiamin)
Vitamin B1 trengs i omsetningen av karbohydrater, fett og proteiner, særlig i karbohydratmetabolismen i hjernen. Vitaminet er med i cellenes energiproduksjon og bidrar til at vitamin B3 dannes fra tryptofan. I tillegg fungerer Tiamin som en antioksidant og er viktig for å holde liv i visse tarmbakterier. Vitamin B1 har mange oppgaver og funksjoner i kroppen, og ved mangel på vitaminet kan man i verste fall utvikle sykdommen beriberi.

 

Vitamin B3 (niacin)
Vitaminet er med på å fremme opptak og utvinne energi fra maten og stimulerer enzym- og magesyreproduksjonen. Det fungerer som en antioksidant og er nødvendig i dannelse av kjønnshormoner som østrogen, progesteron og testosteron. I tillegg er vitamin B3 essensielt for produksjon av hormonene kortisol, insulin og tyroksin. Ved mangel kan man blant annet utvikle sykdommen pellagra.

 

Vitamin B5 (pantotensyre)
Vitamin B5 er viktig for å frigi energi fra maten vi spiser, dvs. at den er nødvendig for å forbrenne fett, proteiner og karbohydrater til energi. Vitaminet inngår også i enzymer som er viktige for fordøyelse og dannelse av kjønnshormoner, kolestero0l og gallesalter. I tillegg er pantotensyre viktig for binyrenes hormonproduksjon og funksjon og på den måten øker kroppens motstandskraft mot stress.

 

Vitamin B6 (pyridoksin)
Du trenger vitamin B6 for å kunne nyttiggjøre deg og lagre energi fra proteiner og karbohydrater du spiser og for å danne hemoglobin, altså røde blodlegemer, i blodet. Vitamin B6 er også viktig for å opprettholde et normalt immunforsvar. Vitamin B6 spiller en vesentlig rolle for energiomsetningen og nervesystemet i kroppen og er involvert i mer enn 100 enzymreaksjoner, deriblant er mange av de involvert i binyrene. B6 er med på å modulere binyreaktivitet og stressrespons.

 

Vitamin B9 (folsyre)
Vitamin B9 er viktig for proteinomsetningen i kroppen, for celledeling og dannelse av DNA. I tillegg er dette vitaminet nødvendig for dannelse av røde og hvite blodlegemer. Det stimulerer saltsyreproduksjonen og styrker leveren. Vitamin B9 er også nødvendig i kroppens anvendelse av sukker og aminosyrer.

 

Vitamin B2 (riboflavin)
Vitaminet er nødvendig i omsetningen av karbohydrater, fett og proteiner, og for virkningen av vitamin B6 (pyridoksin) og vitamin B3 (niacin). Man trenger også riboflavin for regulering av skjoldkjertelenzymer. Vitamin B2 har også antioksidantegenskaper, og er viktig for hud, hår og negler, i tillegg til å motvirke sår på leppe, tunge og i munn.

 

Inositol
Inositol er en vitaminlignende organisk forbindelse. Det vil si at inositol kommer fra planter, frukt, grønnsaker og korn. Sammen med kolin, vitamin B6 og taurin jobber inositol i kroppen for å omsette fett og kolesterol og i kombinasjon med kolin dannes lecitin.

 

Mangan
Mangan er med å opprettholde et normalt fungerende blodsukker, og er med i prosessen hvor glukose omdannes til energi. Mineralet er sammen med krom og sink, en viktig faktor i dannelsen av tyrosin i skjoldbruskkjertelen. Mangan kan og bidra med å forbedre opptak av magnesium for de som har problemer med å få opp lagrene av det. Mangan trenger man også for å danne bein og annet vev i tillegg virker det styrkende på leddbånd og skjelett. Manganmangel kan gi symptomer som glukoseintoleranse, ubalanser i det indre øret, tretthet, lavt kolesterol og stoffskifteforstyrrelser. For høye doser av mangan kan gi jernmangel, nevrologiske symptomer insomnia, muskelsmerter og psykiske problemer.

 

Selen
Selen er et mineral og en kraftig antioksidant og er en komponent i enzymet glutation peroxidase, som hindrer dannelsen av frie radikaler. Selen er med i omsetningen av thyreoidea hormoner og er ansvarlig for omdannelsen fra T4 til T3-hormoner i lever og nyrer. I tillegg fremmer mineralet en rekke enzymaktiviteter, forebygger stress og bidrar til normal utvikling av foster under graviditet.

 

Jod
Jod er et mineral som kroppen trenger for at cellene skal fungere optimalt og for produksjon av alle kroppens hormoner, særlig thyreoidea-hormonene. Mineralet virker som en metabolsk regulator, og man finner mest av det inne i skjoldkjertelen. Jod er også viktig for immunforsvaret.

 

Sink
Mineralet sink støtter og muliggjør enzymreaksjoner, man kjenner til mer enn 200 enzymer som er avhengig av sink for å kunne utføre sine oppgaver, blant annet gjelder dette nedbrytning og omsetning av proteiner og karbohydrater.

 

Ingefærekstrakt
Ingefær stimulerer til økt utsondring av sekret og enzymer i fordøyelsen, slik at kroppen klarer å ta til seg mer næringsstoffer. Urten fremmer blant annet en god fordøyelse ved å virke magestyrkende, galledrivende og demper tarmgassproduksjonen.

 

Gurkemeieekstrakt (kurkuminoider 20 mg)
Gurkemeie er en rot og et krydder med gul-oransje farge. Den har lange tradisjoner i kinesisk og indisk medisin for blant annet dens betennelseshemmende egenskaper, som i hovedsak skyldes pigmentet kurkumin som er en kraftig antioksidant.

 

Økologisk kanelpulver (Cinnamomum burmanii)
Cinnamomum burmanii kalles også indonesisk kanel og er en urt med tradisjoner innen krydring av mat, men også innen naturmedisin. Kanel forsterker virkningen av krom.

 

Bukkehornfrøpulver
Er en bitter og varmende urt som virker gunstig på slimhinnene. Den virker generelt styrkende og fremmer blant annet stoffskiftet, stimulerer kjertler, og er betennelseshemmende. Bukkehornfrø er en kraftig antioksidant.

 

Løvetannekstrakt
Løvetann er en bitter urt som støtter mage- og leverfunksjonen og fordøyelsen. Urten virker avgiftende og nærende.

 

Gule søterotpulver
Gul søterot har en bitter smak av et høyt innhold av bitterstoffer. Disse stoffene styrker magen og fordøyelsen ved at den øker sekresjon hos fordøyelseskjertlene og spyttkjertlene som spytt, magesaft og galle. Urten kan og bidra til økt opptak av næringsstoffer i tarmene.

 

Kokosnøtt juicepulver
Kokosnøtt juice eller vann inneholder en del mineraler som magnesium, kalsium og jern. I tillegg virker den avgiftende og er en god kilde til antioksidanter.

 

Tranebærjuice konsentrat
Tranebær er en god kilde til vitamin C, men inneholder også en del mineraler. Den virker urindrivende og er en antioksidantkilde.

 

Rutin
Rutin er en bioflavonoid. Flavonoider (stor gruppe polyfenoler) lages i planter, og finnes ofte i den ytre delen av frukten eller grønnsaken og gjerne rett under skallet. Rutin har kraftige antioksidant-egenskaper, og ser ut til å kunne beskytte overskudd av C-vitamin fra å oksidere og i stedet øke disposisjonen av vitaminet i binyrene.

 

Quercetin
Quercetin er et bioflavonoid som finnes i forskjellige planter som eple, grønn te, rødvin og løk, og fungerer som en antioksidant i kroppen. Quercetin kan også være med på å fremme et normalt fungerende blodsukker og virke anti inflammatorisk, og dermed også støtte binyrene.

 

Svartpepperekstrakt (Bioperine®) (piperin 2,4 mg)
Svartpepperekstrakt kan virke fremmende på generelt næringsopptak, også kurkumin i gurkemeie. Piperin er stoffet som gjør næringen mer biotilgjengelig, Bioperine er en patentert utgave av piperin som er klinisk testet for sin evne til å øke biotilgjengeligheten.

 

 

Ingredienser
Fyllmiddel (dikalsiumfosfat), antiklumpemiddel (veg. fettsyrer, veg. magnesiumsalt av fettsyrer, silisiumdioksid), askorbinsyre, sitrus bioflavonoidkompleks, blandede tokoferoler, stabilisator (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose), kaliummalat, kaliumsitrat, inositol, inositolheksanikotinat, nikotinamid, Gurkemeie ekstrakt (Curcuma longa), sinkbisglysinat, kelp, kaliumjodid, ingefærrot ekstrakt (Zingiber officinale), løvetann ekstrakt (Taraxacum mongolicum) (frøplante og rot), økologisk kanelpulver (Cinnamomum burmanii) (bark), bukkehornfrøpulver (Trigonella foenum graceum), gul søterotpulver (Gentiana lutea), kokosnøttjuicepulver, tranebærjuice konsentrat (Vaccinium macrocarpon) (frukt), selen gjær, d-alfa-tokoferylsyresuksinat, kalsiumD-pantotenat, pteroylmonoglutaminsyre, biotin, manganbisglysinat, quercetindihydrat, pyridoksal-5’-fosfat, rutinpulver, betakaroten, svart pepperekstrakt (Piper nigrum) (frukt), retinylpalmitat, tiaminhydroklorid, overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose, veg. glyserol).

 

 

Næringsinnhold pr tablett

Næringsinnhold

Mengde

Anbefalt døgndose

Vitamin A

300 µg RE

38*

Betakaroten

600 µg

**

Vitamin C

60 mg

75*

Sitrus Bioflavonoid

40 mg

**

Vitamin E

20 mg a-TE

167*

Vitamin B1 (tiamin)

1,5 mg

136*

Vitamin B3 (niacin)

20 mg NE

125*

Vitamin B5 (pantotensyre)

10 mg

167*

Vitamin B6 (pyridoksin)

4,2 mg

300*

Vitamin B9 (folsyre)

100 µg

50*

Vitamin B2 (riboflavin)

75 µg

150*

Inositol

25 mg

**

Mangan

1 mg

50*

Selen

20 µg

36*

Jod

100 µg

67*

Sink

4 mg

40*

Ingefærekstrakt

20 mg

**

Gurkemeieekstrakt (kurkuminoider 20 mg)

21 mg

**

Økologisk kanelpulver

20 mg

**

Bukkehornfrøpulver

20 mg

**

Løvetannekstrakt

20 mg

**

Gule søterotpulver

20 mg

**

Kokosnøtt juice pulver

20 mg

**

Tranebærjuice konsentrat

20 mg

**

Rutinpulver

5 mg

**

Quercetin

5 mg

**

Svartpepperekstrakt (Bioperine®) (piperin 2,4 mg)

2,5 mg

**

*% av referanseverdi
**% av referanseverdi ikke fastsatt

 
 

Dokumenter

Størrelse: 717,9 KB
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×