Produktmeny

Meny

Profilmeny

Adre Balanse 180 tabl

Adre Balanse 180 tabl
Varenr.
0100
Pris
kr 345,00
Enhet
Boks

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Adre Balanse 180 tabl
  • adre_balanse_180x70 PNG

Adre Balanse (tidligere Adrenal Complex)
Sano Helseprodukter

Ved langvarig og konstant emosjonelt eller fysisk stress, kan binyrene tømmes for viktige næringsstoffer, som er nødvendige for normal funksjon. Da trenger du målrettet ernæring for å gjenopprette evnen til å produsere tilstrekkelig adrenalin, kortisol og andre hormoner for å stimulere energibalansen når nødvendig.

 

Binyrene ligger oppå nyrene og er viktige hormonprodusenter av over 30 livsviktige hormoner i kroppen, som er med på å aktivere cellenes enzymproduksjon. Binyrene spiller en stor rolle i mange funksjoner, som blant annet hvor raskt hjertet slår, regulering av blodtrykk, hvordan du reagerer på stress eller akutte belastninger og balansen mellom salter og vann i kroppen. Noen av hormonene har også viktig betydning for stoffskiftet og vår generelle motstandskraft i immunforsvaret, i tillegg er noen av hormonene som skilles ut også kvinnelige og mannlig kjønnshormoner. Og når vi vet hvor stor rolle disse små og litt glemte hormonproduserende kjertlene har i kroppen, så skjønner vi også viktigheten av å ta vare på dem.

 

Er du usikker på om du har behov for Adre Balanse? Kontakt din HMA terapeut eller gå på www.haranalyser.com for å finne din terapeut.

 

 

Innhold:

Vitamin C
Mange mineraler og vitaminer er involver i binyrene og dens funksjon, men C-vitamin kan se ut til å være ett av de viktigste for alle binyrehormoner, og er blant annet med på å lage hormonet noradrenalin. Studier viser at vitamin C reduserer antall stresshormoner i blodet. Ved mangel kan man utvikle sykdommen skjørbuk. 

 

Sitrus bioflavonoidkompleks
Flavonoider (stor gruppe polyfenoler) lages i planter, og finnes ofte i den ytre delen av frukten eller grønnsaken og gjerne rett under skallet. Sitrus bioflavonoidkompleks lages av sitrusfrukt. Disse stoffene virker blant annet som antioksidanter, og har noe av den samme virkningen som vitamin C og vitamin E for å beskytte cellene våre mot skader. I tillegg kan det se ut til at bioflavonoider øker effekten av vitamin C.

 

Vitamin B1
Vitamin B1 (tiamin) er med på nedbrytningen av karbohydrater til glukose for energi og er også med på å danne signalstoff som formidler kommunikasjon i nervesystemet. Vitaminet er viktig for hukommelse, nervesystemet og hjertet, og virker som en beskyttelse for binyrene ved å redusere stressrelatert kortisol-respons.Ved mangel kan man blant annet utvikle sykdommen beriberi.

 

Pantotensyre (vitamin B5)
Vitamin B5 er viktig for å frigi energi fra maten vi spiser, dvs. at den er nødvendig for å forbrenne fett, proteiner og karbohydrater til energi. Vitaminet inngår også i enzymer som er viktige for fordøyelse og dannelse av kjønnshormoner, kolestero0l og gallesalter. I tillegg er pantotensyre viktig for binyrenes hormonproduksjon og funksjon og på den måten øker kroppens motstandskraft mot stress.

 

Vitamin B6 (Pyridoksin).
Du trenger vitamin B6 for å kunne nyttiggjøre deg og lagre energi fra proteiner og karbohydrater du spiser og for å danne hemoglobin, altså røde blodlegemer, i blodet. Vitamin B6 er også viktig for å opprettholde et normalt immunforsvar. Vitamin B6 spiller en vesentlig rolle for energiomsetningen og nervesystemet i kroppen og er involvert i mer enn 100 enzymreaksjoner, deriblant er mange av de involvert i binyrene. B6 er med på å modulere binyreaktivitet og stressrespons.

 

Sink
Stress forbruker sink i kroppen. Over 70 enzymer er direkte avhengige av sink, dette gjelder også blant annet hormonproduksjonen i hypofysen og hypothalamus og som igjen påvirkes av stress og stimulerer binyrene til å skille ut hormoner for å hjelpe til med å håndtere stresset.

 

Lakrisrot
Støtter og styrker binyrefunksjonen ved at den stimulerer til økt produksjon av kortisol og adrenalin, motvirker stress, virker styrkende og øker energi og vitalitet. Lakrisrot virker også som en antioksidant i tillegg til å være fungere som en synergist til andre urter, og dermed skaper energetisk balanse i urteblandinger.

 

Russisk rot
Denne urten har mange navn: Russisk rot, Eleutherococcus senticosus eller sibirsk ginseng. Russisk rot er et adaptogen og virker generelt styrkende og balanserende på kroppen.

 

Holy Basil/ Tulsi/ Hellig basilikum
Tulsi fungerer som et adaptogen og kan hjelpe til med å redusere stress i kroppen og virker generelt styrkende og balanserende på kroppen.

 

Rutin
Rutin er en bioflavonoid. Flavonoider (stor gruppe polyfenoler) lages i planter, og finnes ofte i den ytre delen av frukten eller grønnsaken og gjerne rett under skallet. Rutin har kraftige antioksidant-egenskaper, og ser ut til å kunne beskytte overskudd av C-vitamin fra å oksidere og i stedet øke disposisjonen av vitaminet i binyrene.

 

Quercetin
Quercetin er et bioflavonoid som finnes i forskjellige planter som eple, grønn te, rødvin og løk, og fungerer som en antioksidant i kroppen og virker generelt styrkende.

 

Ingredienser:
Fyllmiddel (dikalsiumfosfat), antiklumpemiddel (veg. fettsyrer, veg. magnesiumsalt av fettsyrer, silisiumdioksid), askorbinsyre, kaliumsitrat, kaliummalat, russisk rotpulver (Eleutherococcus senticosus), hellig basilikumpulver (Ocimum sanctum) (løv), stabilisator (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose), sinkbisglysinat, lakrisrotpulver (Glycyrrhiza glabra), kalsium-D-pantotenat, quercetindihydrat, pyridoksal-5’-fosfat, rutinpulver, tiaminhydroklorid, retinylpalmitat, overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose, veg. glyserol). VEGETABILSK FORMEL

 

Næringsinnhold pr tablett

Næringsinnhold

Mengde

Anbefalt døgndose

Vitamin C

60 mg

75*

Sitrus bioflavonoidkompleks

20 mg

**

Vitamin B1

2,4 mg

218*

Pantotensyre (vitamin B5)

10 mg

167*

Vitamin B6

4,2 mg

300*

Sink

4 mg

40*

Lakrisrotpulver

20 mg

**

Russisk rotpulver

40 mg

**

Hellig basilikumpulver (Tulsi)

40 mg

**

Rutinpulver

5 mg

**

Quercetin

5 mg

**

*% av referanseverdi
**% av referanseverdi ikke fastsatt

 

Dokumenter

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×