Produktmeny

Meny

Profilmeny

Yorktest kurs

Yorktest kurs
Varenr.
1212
Pris
kr 1 900,00
Enhet

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Yorktest kurs
  • Yorktest eks

Optimaliser helsen

Er du terapeut, og ønsker å hjelpe dine klienter til en bedre hverdag, gjennom persontilpasset ernæring? Finne ut akkurat hvilke mat- og drikkevarer din klient bør holde seg unna, slik at toleranseevne og helse kan bygges opp?

 

Med Yorktest matintoleransetest trenger du ikke lenger å bruke prøve/feilemetoden innenfor matintoleranse. Du får et enkelt og direkte svar for hvilke mat og drikkevarer som slår ut på testen.

 

Yorktest egner seg også for fjernkonsultasjon via telefon eller nett.

 

Kurset i Yorktest er et nettbasert studie, som du kan ta hjemmefra og når du ønsker. Kurset avsluttes med en quiz. Og etter 5 tester utført på klienter mottar du kursbevis.
 
Inkludert i kurset:
 
Webkurs
1 matintoleransetest til eget bruk
Oppfølging/mentoring de første 5 testene
Brosjyrer for Yorktest
Avsluttende diplom/kursbevis.
 
 
Enhver reaksjon på mat kan kalles matoverfølsomhet. Begrepet matintoleranse brukes gjerne om alle reaksjoner på mat utenom straksallergier. I følge den Norske Legeforeningen rapporterer 1 av 5 i befolkningen selvopplevd matoverfølsomhet. I følge Allergy UK er tallet 45 %. Kun 2% av befolkningen har en form for allergi, så det er dermed mange flere som har en form for matintoleranse. 
 
 
Hva er en immunreaksjon?
En immunreaksjon på mat skjer når kroppen feiloppfatter mat som fremmed og deretter setter igang en uhensiktsmessig reaksjon på denne maten. Vi kan dele immunreaksjon på mat inn i:
 
Allergi - en allergireaksjon utløses ofte i løpet av sekunder til minutter etter at fremmedstoffet er oppdaget. Det skjer en rask og kraftig respons fra kroppens imunsystem, nærmere bestemt av antistoffer (motstoffer) - type IgE. Eksempel på matallergi er nøtteallergi og typiske symptomer er akutt kløe eller pusteproblemer. 
 
Matintoleranse - symptomer på reaksjon kommer iløpet av et par timer og opp til flere dager etter inntak av mat/ fremmedstoff og utløses av antistoffer - type IgG.

Andre typer matreaksjoner
 
Psykosomatisk - psykisk påvirkning til reaksjon på mat.
 
Irritasjon: Matvarer som irriterer tarmslimhinnen.
 
Matforgiftning: Forbindes først og fremst med inntak av fordervet/ dårlig mat der det er vekst av ugunstige bakterier. Maten kan også være giftig ved innhold av miljøforurensing (kjemikalier, tungmetaller osv.), overdosering av næringsstoffer (feks tilsetninger som glutamat eller naturlige stoffer som histamin i lagret mat.
 
Enzymmangel: Oppstår ved mangel på enzymer som trengs for å bryte ned bestanddeler i maten. Feks laktoseintoleranse ved mangel på enzymer for å spalte opp melkesukker eller fruktoseintoleranse ved manglende evne til å spalte opp fruktsukker.
 
En reaksjon på en flere matvarer ved en matintoleranse kommer langsommere, og er mindre alvorlig enn en allergi. Den er ofte avhengig av mengden mat som spises. Matintoleranse er ikke livstruende, men kan få personen til å føle seg uvel. Det kan ofte være vanskelig å identifisere eksakt hvilken mat eller drikke som forårsaker intoleranseproblemer. Det er fordi symptomene først kan inntreffe så sent som opptil 72 timer etter inntak. Eliminasjonsdiett er en ofte anbefalt metode. Det innebærer å fjerne en og en matvare ettersom hvilke man mistenker.En slik eliminasjonsdiett kan være både krevende og vanskelig å gjennomføre, og gir ofte ikke entydige svar. Mange reagerer også på flere forskjellige matvarer, og da blir det straks mer komplisert. Det er uansett viktig å få hjelp av en kyndig person med ernæring som fag.
 
Mange mennesker med matintoleranser (ikke allergier) kan redusere, eller bli helt kvitt symptomene, så lenge de unngår de skyldige mat- og drikkevarene over en periode på vanligvis 6-12 måneder. Deretter kan man forsøke å reintrodusere matvarene igjen når immunsystemet har fått “nullstilt” seg.
 
En undersøkelse som Yorktest gjorde av sine kunder i 2017 viser at 80 % merker bedring av symptomene sine etter anbafalte kostholdsendringer utfra en matintoleransetest. Hele 89 % merker bedring etter kun 30 dager.
 
YorkTest Laboratories reviderer stadig prosedyrene for å sikre at de leverer den høyeste standarden på testene. Laboratoriet er enormt opptatt av å opprettholde deres possisjon som ledende innen leverandør av ulike vitenskapelige tester og har bygget seg opp en bred og solid erfaring og kunnskap i løpet av over 35 år. En vikitg del av denne kunnskapen har kommet fra deres egen forskning.
 
 
 
Opptakskrav:
Bestått Grunnmedisin eller tilsvarende

Passer for:
Terapeuter innenfor fagene ernæring, kosthold, funksjonell medisin.
 
Ta kontakt om du er usikker på om dette kurset er noe for deg.
 
Påmelding og evt spørsmål sendes til kontakt@isbla.no
 
 
 
 
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×